El president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, ha anunciat que la Cúpula de les Arts no tornarà a la ciutat de Girona. La setmana passada ja es va avançar que l'estructura abandonaria la ciutat en les properes setmanes per traslladar-se a Amèrica i aquest dijous Matabosch ha destacat que "només hi ha bitllets d'anada". Matabosch ha anunciat aquest comiat definitiu durant la presentació del 9è Festival Internacional de Circ Elefant d'Or que es farà a la ciutat el febrer de l'any que ve. El president de la fundació circense ha avançat que el 2020 estrenaran una nova carpa "sense columnes" a l'interior i que s'aguantarà per "dos arcs gegant de 25 metres d'alçada" situats al mig del Camp de Mart.

La Cúpula de les Arts comença el seu periple cap a Amèrica. Els tècnics ja estan desmuntant la carpa que es va instal·lar ara fa gairebé set mesos a l'encreuament d'Emili Grahit amb la carretera de Barcelona de la ciutat de Girona. La setmana passada, Circus Arts Foundation (promotora de l'equipament) avançava el trasllat de l'estructura cap al nou continent, on acollirà diversos projectes artístics.

El president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, ha detallat aquest dijous que "els bitllets només són d'anada" i per això es descarta que l'estructura torni a la ciutat de Girona a curt termini. Matabosch també ha detallat que "des del minut u" van entendre aquest equipament cultural com "una flor d'uns quants mesos". El promotor de la carpa ha destacat que esperaven quedar-se una mica més de temps, però que tenien clar que no era "per tota la vida".

El principal motiu és que l'estructura està instal·lada en "un terreny privat amb un contracte de lloguer de curta durada". A més, Matabosch ha recordat que es tracta d'una parcel·la "urbanitzable i propietat d'una immobiliària".

De tota manera, Genís Matabosch ha valorat positivament l'afluència de públic en els diferents espectacles que han acollit a la carpa. A més, el promotor ha destacat que a la Cúpula de les Arts hi ha creat "dos festivals des de zero" -en referència al festival Úniques i al Girona Comdey Festival- sense ajudes públiques.

De cara al futur, Matabosch ha avançat que l'entitat es dedicarà a treballar per la "qualitat" dels altres esdeveniments que organitzen (el Festival Internacional de Circ i el Circ de Nadal). Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lamentat que "un espai cultural totalment privat marxi de Girona".

Una nova carpa al Festival Internacional del Circ

El president de Circus Arts Foundation ha fet aquestes declaracions en la presentació de la novena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, que es farà a la ciutat de Girona del 13 al 18 de febrer del 2020. Una de les novetats és que estrenaran una carpa sense columnes a l'interior per tal d'oferir "una visibilitat total" des de qualsevol butaca.

L'estructura s'aguantarà amb "dos arcs gegants que pugen més de 25 metres d'alçada" i que estaran situats al Camp de Mart, dins del parc urbà de la Devesa. A banda de la supressió de les columnes, les noves instal·lacions també permeten augmentar l'aforament amb "unes 200 butaques més en cada funció". Això representa que el festival posarà a la venda un total de 38.000 entrades, 4.000 més que l'any anterior.

De moment ja s'han avançat quatre de les atraccions que formaran part del cartell de la propera edició. Es tracta d'un espectacle de malabars en grup sobre una estructura giratòria d'una companyia russa, un altre d'equilibris en escales fixes, una atracció de cintes aèries i una altra d'equilibris sobre un trapezi.

Matabosch ha detallat que a mitjans de novembre preveu tancar tota la programació del festival perquè abans ha de buscar "atraccions inèdites a Europa". Per la seva banda, l'Ajuntament de Girona i la Diputació han garantit la propera edició del festival circense i s'han compromès a mantenir els acords de col·laboració amb aquest esdeveniment.