La pròxima edició del Fòrum Gastronòmic de Girona prescindirà per motius estrictament mercantils, i no polítics, dels serveis de l'empresa Incatis (Iniciatives Catalans i Serveis S.L), propietat de Josep Maria Matamala, íntim amic de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Segons el director de l'esdeveniment gastronòmic, Pep Palau, la motivació de prescindir d'aquest proveïdor està relacionada amb «raons estrictament de serveis mercantils i en cap cas per motivacions de tipus polític o ideològic».

Palau indica que aquesta empresa gironina feia les funcions comercials i la producció de l'esdeveniment a Girona, encara que en la passada edició, que es va celebrar entre el 18 i el 20 de novembre, «l'empresa no responia i vam haver d'assumir nosaltres la part de producció».

El responsable del Fòrum, que també organitza l'esdeveniment a Barcelona i la Corunya, asse­nyala que el 2017 l'empresa ja va presentar «un dèficit important i la seva funció va anar decaient».

Així mateix, Palau va expressar ahir que se sent afectat per aquest «linxament públic, que res no té a veure amb el que hem fet aquests últims vint anys de Fòrum Gastronòmic, en els quals hem promogut la cuina catalana i els seus cuiners».

«Que es produeixin aquest tipus de campanyes per motius ideològics i no s'entenguin els problemes de viabilitat econòmica i mercantil ens afecta», va afirmar.

El director del Fòrum també va recordar que aquests últims anys també han estat objecte d'una campanya mediàtica en què se'ls acusava de finançar el separatisme i això els va comportar la pèrdua de suports de les institucions públiques a Galícia, on cada any se celebra el Fòrum Gastronòmic la Corunya.

Malgrat aquesta situació, Palau diu que espera «apagar aquest foc» com més aviat millor i centrar-se en la nova edició del Fòrum en la capital gironina, que «no perilla i presenta expectatives de creixement».