Milers de flors omplen des d'aquest dissabte el centre de Girona, en la 64ena edició de Temps de Flors. Com era d'esperar milers de persones vingudes d'arreu s'han acostat en aquest certamen i han format llargues cues en els llocs més concorreguts, com els Banys Àrabs, Les Serraïnes o la Catedral, on a les onze del matí s'ha inaugurat oficialment Girona Temps de Flors.

Bona part dels assistents són de comarques properes i d'arreu de Catalunya, però també s'han acostat molts turistes francesos i d'altres països d'Europa, Amèrica o l'Àsia. Entre els visitants que no s'han volgut perdre aquesta edició hi ha la Maria Victòria Sánchez i la Roser Coll que asseguren que els ha encantat, si bé reconeixen que preferirien que "hi hagués més flor" i descentralitzar el certamen més enllà del Barri Vell i el Mercadal.

A quarts de nou del matí d'aquest dissabte desenes de persones ja feien cua al voltant dels Banys Àrabs, al vell mig del Barri Vell de Girona. L'objectiu, com cada any, ser dels primers en visitar una de les exposicions més concorregudes de Girona, Temps de Flors. Just al costat, una altra de les 137 mostres que més gent congrega, la que es presenta dins de l'espai de les Serraïnes.

La 64a edició del certamen ha arrencat aquest dissabte amb els carrers de la ciutat plens d'exposicions i persones. Molts turistes de fora, però també gent de Catalunya i molts gironins. És el cas de la Maria Victòria, que ha fet d'amfitriona a dos amics de Granollers. Tots tres han coincidit en destacar la forta afluència de visitants al Barri Vell. "La veritat és que es concentra tot aquí, però és clar, el Barri Vell és el més maco de la ciutat", assenyala la Maria Victòria.

Un altre dels moments destacats s'ha produït a les onze del matí a les escales de la Catedral. En aquell moment, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de bona part del ple municipal ha donat per inaugurada la mostra.

Just al darrera de la batllessa, una de les exposicions que rep més crítiques cada any. Aquesta edició, s'ha centrat en les arrels i els troncs d'arbres. Alguns dels assistents, però, consideraven que "faltava color".

El fossar de l'absis de la Catedral i el pont del Dimoni, novetats

En aquesta 64a edició de Girona, Temps de Flors destaquen dos espais nous que s'han incorporat i que formen part de les 137 presentacions. Un, el fossar de l'absis de la Catedral i l'altre el pont del Dimoni, que a més permet descentralitzar el nombre de visitants al Barri Vell.

A més, hi ha dos itineraris pensats especialment per a les persones amb mobilitat reduïda. Un dels recorreguts està pensat per a persones que van en vehicles motoritzats, mentre que l'altre està dissenyat per a aquelles que van en cadira de rodes. Els dos circuits, així com també els espais que són accessibles, estaran marcats en el plànol que s'ofereix a cada pati de la ciutat i també a l'Oficina de Turisme.

D'altra banda, l'Ajuntament de Girona manté la seva aposta per obrir-se a la natura a través del projecte 'Pla V'. Aquest any es mostraran diferents indrets naturals que conviden al descans al voltant de l'itinerari de patis. D'aquesta manera, es busca un espai perquè els visitants puguin relaxar-se i descansar a mitja visita i, posteriorment, seguir caminant. De moment, s'han adequat espais de descans a la zona del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, a Can Colomer, a la Mina i a la Torrassa.

Paciència a les cues

Una de les particularitats d'aquest certamen són les llargues cues que es formen en espais determinats. En aquest sentit, els visitants reconeixen que massificar el centre i obviar altres barris de la ciutat "no ajuda", malgrat que molts destaquen "l'encant del Barri Vell" de Girona.

En Ton i la Gemma venen de Barcelona i reconeixen que "no s'esperaven" trobar-se tanta cua als Banys Àrabs. "Nosaltres hem fet una hora, però ens han comentat que cap al migdia se'n pot anar a més de tres hores", assenyala en Ton.