Els muntatges de Temps de Flors prenen una imatge diferent quan entra la nit a Girona. Així es va poder veure ahir amb la celebració de l'Open Night. Un total de 42 exposicions es van il·luminar fins a les 12 de la nit, donant un caire més romàntic al festival.

Les meduses del pati interior del centre Bonastruc ça Porta van prende volada amb el toc luminístic, igual que el soterrani i el claustre de la catedral de Girona, la basílica de Sant Feliu, el Monestir de Sant Pere de Galligants, els Jardins de la Mercè o els Banys Àrabs. Els visitants van poder descobrir alguns dels racons més emblemàtics del festival amb uns altres ulls.

Temps de Flors es podrà tornar a gaudir de nit el dissabte. El festival s'allargarà un cop més fins a les dotze de la nit amb l'objectiu de convidar el públic a veure les exposicions d'una forma diferent. Ahir, però, en ser dia lectiu, l'objectiu també era apropar la celebració als gironins. Una oportunitat perquè els de casa puguin veure la mostra sense les grans aglomeracions que es viuen durant les jornades diürnes i els dies festius.

La nit del dimecres de Temps de Flors és, tradicionalment, la que està dedicada als gironins. La realitat, però, és una altra. Ja fa anys que els turistes s'han apropiat d'aquesta jornada. Ahir, pels carrers del Barri Vell hi havia més visitants que gironins. I les cues també eren presents en els espais més aclamats.

Aperitius i còctels fets de flors

Les nits de Temps de Flors, des de fa set anys, també se celebren en locals d'oci nocturn, bars i restaurants de Girona. Un total de 20 establiments participen a Flors de Nit. A partir de les nou del vespre, els visitants poden gaudir d'una rica i variada oferta de tapes, dolços, tisanes i còctels elaborats amb un denominador comú: les flors.

La iniciativa va néixer amb la voluntat d'allargar l'estada a la ciutat dels visitants de Temps de Flors i està impulsada per la FECASARM, conjuntament amb les seves associacions membres a Girona, l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Girona i Província i l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell.