Cinc escoles i un institut de Girona han participat aquest curs en una nova edició de l'activitat educativa Apadrinem escultures. El regidor en funcions de Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Cristobal Sanchez, i la presidenta de l'entitat Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig, van assistir ahir a l'acte de cloenda de l'activitat que va tindre lloc al Centre Cultural La Mercè, juntament amb els escultors Rosa Serra, Neus Cutrinas i Mercè Riba.

Durant l'acte, els centres educatius van signar els seus fulls de compromisos cap a les escultures, a través dels quals es comprometen a seguir vetllant per l'escultura que apadrinen, donant-la a conèixer a la ciutat i procurant el seu bon estat de manteniment.

Les escultures que s'han apadrinat aquest curs escolar 2018-2019 han estat Els perns, de Narcís Costa (escola Dr. Masmitjà); Rellotge de sol, de Josep Duixans, i Granotes, de Ramon M. Carrera (escola Santa Eugènia); La columna de la història de Girona, de Domènec Fita (institut Santa Eugènia); Narcís i Irene, de Neus Cutrinas (escola Migdia); La capsa de llum, de Jaume Plensa (escola Joan Bruguera), i La columna de la història de Girona i Rostres, de Domènec Fita (escola Montjuïc).

L'any 2001 l'Ajuntament de Girona va acollir el projecte ideat pels Amics de la UNESCO de Girona Apadrinem escultures, que té per objectiu despertar els valors, crear actituds i desenvolupar hàbits eficaços per a la preservació i la defensa del patrimoni escultòric dels carrers i places. A través del programa municipal de recursos educatius, el projecte va arribar als centres educatius i, al llarg d'aquests anys, són moltes les escoles i instituts que han apadrinat alguna escultura de la ciutat.