El servei municipal de lloguer de bicicletes de l'Ajuntament de Girona, Girocleta, ha assolit un nou rècord d'usuaris i ja suma 3.420 abonats actius, amb una mitjana de 2.200 usos diaris d'aquest mitjà de transport. Des que va començar l'any, a més, s'ha registrat un 20% més d'usos respecte del mateix període de l'any anterior. En concret, s'ha passat dels 192.693 usos dels primers cinc mesos del 2018 als 231.502 actuals. Aquest maig, a més, s'han viscut els dos amb més lloguers de l'any: 2.303 el 22 de maig i 2.280 el 16 de maig. Actualment, la ciutat compta amb 21 estacions repartides per la ciutat i 225 bicicletes operatives.

Fa quinze dies es va posar en funcionament la nova estació del Pont Major, que compta amb 26 aparcaments de bicicletes. Es tracta de la primera estació que s'instal·la en aquest barri i donarà servei als veïns i veïnes de la zona.

El tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, destaca el "creixement continu i sostingut" que ha experimentat el servei en els últims anys. "Hem fet una aposta per la mobilitat sostenible i en bicicleta des del primer dia i les xifres que mostrem avui són el resultat d'aquest compromís", afirma. En aquest sentit, assegura que la nova estació de Pont Major "rubrica" la voluntat municipal de connectar tots els barris de la ciutat amb vies pedalables.