L'Ajuntament de Salt ha enjardinat diferents espais de la vila per conservar i millorar la biodiversitat del municipi. Les actuacions s'han portat a terme a la plaça Canigó, les mitgeres dels carrers Francesc Macià i Marquès de Camps i la rotonda de Les Rentadores a l'avinguda de la Pau.

Els enjardinaments s'han realitzat amb la implantació de diferents plantes amb flor, vivaces i perennes -predominantment de l'àmbit mediterrani- que donen diferents cromatismes i textures a aquests espais. En l'àmbit ecològic, la transformació d'aquests espais ha permès crear hàbitats al medi urbà perquè esdevinguin autèntics refugis per als insectes, un grup d'éssers vius que està disminuint arreu del món de forma alarmant.

Amb aquests nous enjardinaments l'Ajuntament de Salt pretén la conservació i millora de la biodiversitat creant, alhora, eixos de connectivitat ecològica. Aquests eixos ajudaran a equilibrar les condicions ambientals i oferiran un conjunt de serveis ecològics que milloraran la qualitat de vida i la salut a la ciutadania.