El gegant del bricolatge Leroy Merlin va inaugurar ahir la seva primera botiga a Girona, que ha suposat una inversió de 31 milions d'euros i ha permès crear més de 200 nous llocs de treball (sumant tant els directes com els indirectes). L'establiment, situat a la zona de l'Avellaneda i al costat del nou supermercat Esclat, compta amb més d'11.500 metres quadrats de superfície comercial, dels quals 7.000 corresponen a la zona de vendes, 3.000 més es destinen a patis de materials i els 1.500 restants, al món de la jardineria.

La botiga compta amb 29.000 referències en estoc i n'ofereix més de 330.000 sota comanda. Segons destaca Leroy Merlin en un comunicat, l'establiment és «un model de gestió eficient dels recursos i respecte per al medi ambient». Compta amb plaques solars (amb una potència instal·lada de 55,6 kWp), tot el seu sistema d'il·luminació és amb tecnologia LED (la qual cosa suposarà un estalvi energètic del 56%) i posa catorze carregadors per a cotxes elèctrics a disposició dels clients.

Amb l'obertura d'aquesta nova botiga a Girona, Leroy Merlin crea més de 200 llocs de treball (dels quals 154 són directes i 60 més, indirectes). La companyia destaca que, precisament, confia en empreses locals a l'hora de contractar «els serveis de neteja, instal·lació i seguretat, entre d'altres».

Durant la inauguració, el director de Leroy Merlin a Girona va destacar que la nova botiga té «una clara vocació de servei» cap als gironins. I que busca fidelitzar-los «a través de l'ús i l'experiència amb els nostres productes, fent més assequibles i accessibles totes les solucions, garantides a la botiga o amb disponibilitat immediata».

Tot i que la inauguració es va fer ahir, la botiga s'obre avui al públic. El seu horari serà de dos quarts de deu del matí a les deu de la nit (de dilluns a dissabte, i també els diumenges i festius d'obertura). L'establiment a l'Avellaneda de Girona se suma als vint punts de venda que el gegant del bricolatge ja té repartits arreu de Catalunya (tres dels quals, a les comarques gironines).

Amb la botiga de Girona, Leroy Merlin compta ja amb 135 punts de venda repartits arreu del territori estatal. La companyia, centrada en el condicionament de la llar, ofereix productes de bricolatge, construcció, decoració i jardineria.