15 de juny de 2019
15.06.2019
Diari de Girona

Salt fomenta la cohesió entre barris a través de la creació d'una bèstia

Alumnes de tres centres educatius de la vila han donat vida a la Portacamins de l'Alegria, un ésser llegendari

15.06.2019 | 00:06
La Portacamins de l'Alegria, pels carrers de Salt.

La Portacamins de l'alegria va sortir ahir al matí a ballar pels carrers i places de Salt. Es tracta d'una bèstia creada per l'alumnat de l'institut Salvador Espriu i de les escoles El Pla i Silvestre Santaló. La desfilada va arribar fins a l'Era de Cal Cigarro, on va tenir lloc l'acte de lluïment.

Els alumnes van confeccionar aquesta bèstia en un taller cooperatiu que busca, a través de la construcció d'un ésser llegendari, fomentar la cohesió als barris i promoure l'activació i recuperació de les festes populars. El projecte, que des del mes de març es desenvolupa a quatre instituts catalans (situats a Esplugues de Llobregat, Lleida, Salou i Salt), ofereix l'oportunitat d'establir complicitats entre els centres i les diverses entitats del seu entorn involucrades en la creació de la bèstia, la seva llegenda, l'himne i les respectives colles de tabals i de ball.

Els mestres de taller, un per institut, acompanyen l'alumnat en la construcció de la bèstia oferint dues sessions de treball cada setmana al llarg de quatre mesos. Així mateix, s'imparteixen tallers de construcció d'instruments a partir de materials reciclats i tallers per preparar el ball que acompanyarà la bèstia en les seves sortides.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook