Més de 2.000 persones i entitats ja han donat suport a la denúncia de la plantilla dels centres cívics de Girona que se senten «infravalorats» per part de l'Ajuntament. Fa uns dies, els treballadors van iniciar una recollida de firmes per denunciar que «fan moltes més tasques i més complexes» de les que reconeix la seva categoria laboral. Situació que ha empitjorat amb la nova valoració de llocs de treball del consistori, que es va aprovar fa un mes.

Expliquen que han augmentat els serveis, els programes i els espais cívics però que els recursos econòmics i humans dels centres són els mateixos. Farts d'aquesta situació, avisen que si no es soluciona el problema desenvoluparan únicament les funcions reconegudes a l'actual valoració dels llocs de treball, fet que provocarà que els serveis essencials i les activitats que desenvolupen des d'aquests equipaments «es vegin greument afectats».

Primer de tot, però, la Xarxa de Centres Cívics de Girona vol esgotar totes les vies de diàleg amb l'Ajuntament per tal d'arribar a un consens. Converses que volen iniciar imminentment ara que ja s'ha configurat el nou ple de l'Ajuntament de Girona. La plataforma explica que sol·licitaran reunir-se amb algun representant del consistori per tal d'arribar a un acord. Mentrestant seguiran recollint signatures i fent arribar la seva queixa a totes les associacions, entitats i veïns que usen habitualment els equipaments cívics.

Actualment, a Girona hi ha 36 locals: vuit centres cívics, 10 espais cívics i 18 locals socials. Entre tots, dinamitzen més de 2.500 activitats anuals amb una participació de 38.000 ciutadans i ofereixen el suport, impuls i dinamització a més de 600 asociacions implicades en la ciutat.

D'altra banda, els treballadors també han presentat al·legacions sobre la nova valoració dels llocs de treball a la comissió formada pel consistori i els sindicats -CCOO, CSIF i UGT- que vam elaborar aquest nou instrument.