La Flama del Canigó ha arribat avui a la tarda a Girona per il·luminar la ciutat en la revetlla de Sant Joan. Aquesta tradicional simbologia de la nit més curta de l'any ha arribat a la ciutat a les 18 h, després d'un seguici que ha sortit a les 17.30 h de plaça Independència, passant pel carrer Santa Clara i el Pont de Pedra fins a la plaça del Vi. Davant l'Ajuntament, s'hi ha celebrat el Ball de l'Àliga i s'ha lliurat el quinqué amb la flama a l'Ajuntament, on presidirà el balcó del consistori tota la nit.

A la mateixa plaça s'hi ha celebrat també actuacions de les entitats participants de la cercavila, una lectura del manifest i la traca final a càrrec dels Diables de l'Onyar.

L'acte, organitzat per Òmnium Gironès, ANC Girona, ADAC, Fal·lera Gironina, El Forn, l'Ateneu 24 de juny i la Fundació Llibreria les Voltes, és un símbol de la identitat cultural dels Països Catalans, que té l'element del foc com a símbol preeminent.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels territoris.