30 de juny de 2019
30.06.2019
Diari de Girona

Desenes de persones protesten a Salt per la mort d'una dona

Afirmen que volen «trencar el silenci» contra el «racisme i les negligències a la sanitat i als serveis socials» i denunciar les desigualtats

29.06.2019 | 22:22
Desenes de persones protesten a Salt per la mort d'una dona

Diverses desenes de persones van respondre a la crida del Grup de Dones Unides i de l'Espai Antiracista per protestar per la mort d'una dona de raça negra a Salt. L'autòpsia descarta «mala praxi» dels metges, però el jutjat i el Departament de Salut han obert una investigació per esclarir els fets.

Des de l'Hospital Santa Caterina van exposar que «després d'haver seguit tots els passos dels protocols establerts i revisat el procediment clínic, l'actuació sanitària va ser correcta». La dona va morir durant una intervenció ginecològica, després de patir un «avortament espontani», segons els convocants.

A la manifestació s'hi podien veure pancartes com «Salt diversa i unida», «No veig colors, veig persones», o «Prou racisme i negligències en la sanitat i els serveis socials». Aquesta darrera era, de fet, era el lema de la convocatòria, a la plaça Llibertat. L'objectiu era trencar el silenci per denunciar «el sistema», la «discriminació» i «les desigualtats».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook