La Universitat de Girona (UdG) inaugura avui el XII Col·loqui Internacional de Botànica Pirenaica-Cantàbrica, que tindrà lloc a la Casa de Cultura fins el divendres. L'esdeveniment aplega especialistes en l'estudi de les plantes i el paisatge vegetal d'ambdues serralades provinent d'Espanya, Catalunya, Andorra i França.

Aquesta és la primera vegada que a Girona es fa un congrés de Botànica, el qual està organitzat pel grup de recerca de Flora i Vegetació de l'Institut de Medi Ambient (IMA) de la UdG. Dues de les sessions del congrés es dedicaran a la presentació de treballs de recerca i dels resultats dels projectes transfronterers, mentre que un dels dies es farà una excursió a l'Alt Empordà i l'Alt Vallespir per observar la vegetació d'aquesta part dels Pirineus orientals.

La conferència inaugural del congrés serà a càrrec de l'investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Albert Pèlachs i versarà sobre la utilitat de la geografia històrica ambiental coneguda en la conservació del paisatge de l'alta muntanya. En aquesta edició destaquen les comunicacions basades en projectes transfronterers que s'estan duent a terme a ambdós costats dels Pirineus (els projectes FLORAPYR, GLORIA i l'Atles de la Flora dels Pirineus en línia).