L'Ajuntament de Girona ha posat en marxa avui una eina per tal que la ciutadania pugui rebre avisos sobre els tractaments fitosanitaris que es portin a terme al municipi. Les persones interessades a tenir aquesta informació només han d'omplir un formulari de l'àrea de sostenibilitat del web municipal. A partir d'aquí, des del consistori s'enviaran les dades actualitzades sobre els tractaments a l'adreça electrònica que s'hagi indicat.

Els últims anys l'Ajuntament de Girona ha anat reduint cada vegada més la utilització de productes fitosanitaris, emprant altres sistemes per al control de plagues i malalties com poden ser l'alliberament de fauna útil i l'endoteràpia. A més, sempre que es pot s'utilitzen mitjans mecànics per a l'eradicació d'herbes no desitjades. No obstant això, encara es realitzen alguns tractaments fitosanitaris amb productes químics.

La gestió integrada de plagues promou els mecanismes naturals de control de plagues, malalties i herbes no desitjades amb la possibilitat d'utilitzar productes fitosanitaris de manera raonada, amb l'objectiu de cercar la mínima alteració possible al medi ambient i fomentar els mecanismes naturals de gestió de plagues, en línia amb els requeriments legals de la Unió Europea.

Aquesta nova eina que s'ha engegat des del consistori és lliure i gratuïta i s'adreça a tota la ciutadania, però especialment a les persones que tenen sensibilitat química i que necessiten la informació sobre els tractaments fitosanitaris per motius de salut.