L'Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys de presó un home que va envestir un motorista amb qui estava enemistat Els fets van passar a quarts de sis del matí del 9 de maig del 2015. El processat, que ja havia amenaçat la víctima abans, va seguir l'altre home quan anava cap a la feina. I just al principi de la carretera dels Àngels, a tocar d'una fàbrica, el va envestir. A més a més, el cotxe que conduïa no era seu, i la propietària del vehicle l'havia denunciat per estafa

Segons l'escrit del ministeri públic, el processat va endur-se la víctima per endavant "amb intenció d'acabar amb la seva vida". L'acusat ha reconegut els fets i fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a una conformitat. En base a l'acord, la secció quarta de l'Audiència també li ha imposat que durant 4 anys no es pot acostar a menys de 500 metres de la víctima i el pagament d'una indemnització de més de 20.000 euros. La sentència ja és ferma.

Inicialment, el fiscal i l'acusació particular demanaven per a l'acusat 14 anys de presó per un delicte d'intent d'assassinat. L'home ha reconegut els fets a la sala de la secció quarta de l'Audiència de Girona i fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a una conformitat. Se l'ha condemnat per un delicte de lesions amb instrument perillós.

Segons es recollia a l l'escrit de fiscalia, que l'acusat ha subscrit, el processat i la víctima estaven enemistats. De fet, l'acusat feia poc que havia amenaçat l'altre home amb frases com "Quan t'enganxi et mataré" o "Vigila quan vagis cap a la feina".

Els fets van tenir lloc a primera hora del matí del 9 de maig del 2015. Cap a quarts de sis, l'acusat va esperar la víctima a la sortida del carrer Emili Grahit. Sabia que passaria per allà amb la seva moto, perquè com subratlla el fiscal, "coneixia el recorregut" que feia l'altre per anar a treballar.

Quan el va veure arribar, l'acusat es va posar darrere seu amb el cotxe i el va seguir fins al principi de la carretera que porta cap als Àngels. Allà, just en una pujada que hi ha a tocar d'una fàbrica, va accelerar el cotxe i va envestir la víctima per darrere.

El fiscal subratlla a l'escrit que l'acusat va xocar amb la moto a consciència, "amb intenció d'acabar amb la vida de la víctima". I que va donar cop de gas "sense donar cap mena de possibilitat de defensa" al motorista.

Arran de l'accident, la víctima va sortir projectada i va anar a parar per terra amb la moto. Aleshores, l'acusat va fugir del lloc amb el cotxe. El motorista, sortosament, només es va fracturar un dit i va patir diverses contusions, però va haver de passar-se gairebé tres mesos de baixa.

Es dona el cas que el cotxe que portava l'acusat no era seu i ni tan sols tenia permís per conduir-lo. El vehicle era propietat d'una dona que, precisament, l'havia denunciat per haver-la estafada.

Una condemna de 3 anys de presó

En base a l'acord, la secció quarta l'ha condemnat a 3 anys de presó per un delicte de lesions amb instrument perillós amb l'agreujant de traïdoria. També se li ha imposat que durant 4 anys no podrà acostar-se a menys de 500 metres de la víctima.

En matèria de responsabilitat civil, el tribunal l'ha condemnat a pagar una indemnització de 20.170,34 euros. D'aquest total, més de 17.000 euros són per les lesions que li va provocar a la víctima quan la va envestir. La resta corresponen als danys que va fer a la moto i també, al cotxe (perquè no era seu). Com que l'acusat ja ha pagat per endavant tot el que se li reclamava, se li ha aplicat l'atenuant de pagament del deute.

Fins fa un temps, l'acusat estava en presó provisional per una causa de violència de gènere del mateix dia dels fets. Actualment està en llibertat. La sala haurà de decidir ara si, en fase d'execució de la sentència, envia o no al condemnat a presó perquè la defensa ha assegurat que al moment dels fets tenia problemes de drogoaddicció.

La sentència ja és ferma perquè cap de les parts recorrerà.