07 de agost de 2019
07.08.2019
Diari de Girona

Girona destina 85.000 euros a subvencions per promoure el comerç i l'hostaleria

Ja ha començat a comptar el termini per presentar les sol·licituds, que estarà obert fins el 20 de setembre

06.08.2019 | 23:36
Girona destina 85.000 euros a subvencions per promoure el comerç i l'hostaleria

L'Ajuntament de Girona destinarà un total 85.000 euros a les subvencions de les associacions de comerciants i d'hostaleria i de restauració de la ciutat. Aquest import es divideix en dues línies d'ajudes: 45.000 euros per a la convocatòria de les associacions de comerciants i 40.000 euros més per a la convocatòria de les associacions d'hostaleria i restauració.

En el cas de la subvenció dirigides a les associacions de comerciants, cal destacar que l'import ha augmentat respecte a l'any passat, quan es van destinar 40.000 euros a la convocatòria.

El foment de la dinamització i la promoció del comerç integrat en el teixit urbà de Girona, el foment del sector i la dinamització i l'enfortiment de l'activitat turística són els objectius que persegueixen les dues convocatòries, respectivament. En el cas de les subvencions destinades a les associacions d'hostaleria i restauració, es busca, a més, la promoció de la gastronomia local de qualitat, basada en la cuina tradicional i d'avantguarda.

Les dues convocatòries es van aprovar en la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Girona del 29 de juliol i dilluns es van publicar al Butlletí Oficial de la Província (BOP). Així doncs, ja ha començat a comptar el termini per presentar les sol·licituds, que estarà obert per ambdues subvencions fins al dia 20 de setembre de 2019.

Alguns dels criteris que determinaran la puntuació de les entitats participants en les convocatòries són el nombre de persones associades, l'àmbit territorial de l'associació, el nombre d'accions proposades, els serveis que ofereix l'entitat als seus associats, la participació activa i la implicació en les accions que es realitzen a la ciutat durant tot l'any o el grau d'innovació de l'actuació, entre d'altres. «Des del consistori estem al costat de les entitats que treballen per enfortir els sectors comercial i d'hostaleria de la ciutat, amb l'objectiu de promoure i dinamitzar el teixit social i econòmic de Girona», afirma la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Glòria Plana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit