Els Mossos d'Esquadra van detenir els dies 8 i 9 d'agost, a Girona, dos menors d'edat implicats en un intent de robatori amb violència i intimidació en un establiment. L'altre acusat va ser detingut el mateix dia dels fets, el 8 d'agost, per la Policia Municipal de Girona.

El succés va tenir lloc en un estanc del carrer Santa Eugènia de la ciutat. Tres menors controlaven l'establiment fins que un d'ells va decidir entrar a l'estanc amb la cara tapada amb un mocador aprofitant que no hi havia cap client i va amenaçar amb un ganivet de grans dimensions amb la intenció d'endur-se els diners de la caixa. Mentrestant, els altres dos vigilaven a fora.

Gràcies, però, a la intervenció de tres ciutadans, es va poder frustrar el suposat atracament i retenir un dels joves, segons va explicar l'Ajuntament de Girona en un comunicat. Els altres implicats van escapar però l'endemà els Mossos d'Esquadra els van detenir. Després de passar per la Fiscalia de Menors, dos dels menors van quedar en llibertat amb càrrecs i l'altre va quedar ingressat en un centre de menors.

Col·laboració ciutadana

La Policia Municipal va adreçar-se als llocs dels fets després que al voltant de tres quarts de dotze del migdia la centraleta rebés una trucada que alertava d'un atracament en un establiment comercial de Santa Eugènia. Immediatament, s'hi va adreçar la patrulla de la zona, que quan va arribar al lloc dels fets va trobar que tres persones tenien un jove retingut. En arribar els agents, els policies es van fer càrrec de la intervenció.

Davant dels fets, l'Associació de veïns i la de comerciants de Santa Eugènia tornen a demanar a l'Ajuntament, com ja van fer el mes de desembre entrant un registre per escrit, que emprengui més mesures de seguretat al barri. Les entitats demanen, principalment, la realització d'un mapa delictiu del barri i dur a terme les actuacions corresponents entre els diferents cossos de seguretat. També exigeixen més il·luminació en certs punts i càmeres de vigilància.