L'Espai Obert de Salt ha atès fins a 1.387 consultes durant els sis primers mesos del 2019. El servei, que està situat en uns baixos al carrer Major número 163 del municipi, disposa d'unes instal·lacions amb quinze ordinadors i un tècnic de l'àrea d'ocupació que atén els usuaris que hi accedeixen i que estan en recerca activa de feina.

El regidor de Foment de l'Ocupació de l'Ajuntament de Salt, Toni Vidal, va mostrar-se satisfet amb el funcionament d'aquest programa i va destacar que «amb el suport del tècnic o tècnica de l'Espai Municipal d'Ocupació (EMO) i els quinze ordinadors amb connexió a internet, les persones que hi accedeixen poden fer un pas més a l'hora de buscar feina». A més, Vidal també va afegir que «en molts casos són persones que poden posar en pràctica tot allò que han après en alguna de les formacions que impartim des de l'EMO». En aquest sentit i segons expliquen des de l'Ajuntament, els usuaris del servei tenen la possibilitat de localitzar ofertes de feina, cercar informació d'empreses, presentar candidatures o buscar informació sobre cursos, entre altres accions possibles de desenvolupar en aquest espai.

L'horari de l'Espai Obert de Salt és de dilluns a divendres, de les deu del matí a la una del migdia. Des del consistori també informen que aquelles persones que vulguin inscriure's al servei i obtenir el carnet per fer-ne ús han d'adreçar-se, de manera presencial, a la seu de l'EMO, que està situada al número 164 del mateix carrer Major.

Aquest servei d'assessorament laboral a Salt és una iniciativa que està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i que es troba en el marc del Projecte Treball als Barris.