26 de agost de 2019
26.08.2019
Diari de Girona

Una gossa de la Unitat Canina de Girona es jubila després de 70 detencions i l'aixecament de 2.700 actes

La Kira, una labrador, que ja s'entrena amb la Policia Municipal substituirà la Blanca, una pastor belga que plega després de quatre anys en actiu

26.08.2019 | 11:57
Una gossa de la Unitat Canina de Girona es jubila després de 70 detencions i l'aixecament de 2.700 actes
Una gossa de la Unitat Canina de Girona es jubila després de 70 detencions i l'aixecament de 2.700 actes

La Unitat Canina de la Policia Municipal de Girona acaba d'incorporar un nou efectiu, la Kira. Es tracta d'una gossa de la raça labrador de només onze mesos.

Arriba al cos policial per substituir a la Blanca, una pastor belga de 10 anys, que es jubila després de quatre anys en actiu.

Durant tota la seva trajectòria i gràcies a les seves actuacions, s'han pogut realitzar 70 detencions i s'han aixecat 2.700 actes, sobretot per tinença de drogues.

L'agent que es troba al capdavant de la Unitat Canina de Girona, l'agent Narcís Romero, ha explicat aquest matí en roda de premsa que la jubilació d'aquesta gossa policia serà progressiva i per això, li aniran traient hores de feina de mica en mica i que deixarà de fer els serveis, potser en mig any. Ja que si no, assegura, no seria bo per a la gossa.

En paral·lel, l'agent està entrenant a la Kira. Una gossa labrador que té unes característiques diferencials: "és més petita i d'una altra raça perquè pugui trobar les substàncies en diferents controls, per exemple, de trànsit o en autobusos". I és que essent més petita els permetrà que pugui entrar a la bodega dels autocars amb més facilitat que no pas la Blanca, una gossa que per la raça és més gran i robusta.

La Unitat Canina de Girona, ha explicat Narcís Romero, es caracteritza per fer molt patrullatge amb els gossos i per tant, un dels objectius és la prevenció. Es pot veure com els quatre gossos que la conformen es passegen amb el seu guia en llocs diversos. Un dels més emblemàtics és l'estació d'autobusos i també, van a requeriment per exemple, en zones on hi ha queixes veïnals per consum de drogues, ha recordat el policia.

Tant la Kira com la Blanca estan preparades per detectar fins a 15 substàncies estupefaents diferents. La Kira ha rebut també formació a Bèlgica amb la policia estatal, on va anar amb el seu guia, l'agent Romero.

Durant l'any passat, la Unitat Canina de Girona va aixecar unes 1.000 actes i va fer 28 detencions. I és que com ha dit l'agent d'aquest grup policial, "és una eina molt bona" i "en un sol dia se'ns pot veure en quatre barris".

Actualment la Unitat està formada per quatre gossos: en Max, un cocker que també es jubilarà pròximament; la Kira, la Blanca i la Lola, les dues últimes són pastors belgues.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook