Més de 20 autobusos ha sortit aquest migdia des de Girona per anar cap a Barcelona per participar en la manifestació de la Diada. El coordinador de l'ANC a Girona, Tavi Casellas, ha afirmat que aquest Onze de Setembre és el moment perquè l'independentisme "agafi forces" per respondre a la sentència del Tribunal Suprem amb mobilitzacions. Enguany les inscripcions han anat més a última hora i que s'han reactivat ja no quedaven busos disponibles. "En podríem haver omplert un parell més", subratlla Casellas. Els manifestants, molts d'ells ja habituals de la Diada, esperen una nova manifestació "massiva". "No estem desmobilitzats ni ens desmobilitzarem fins a aconseguir la independència", ha afirmat Ricard Garcia que afegeix que la manifestació també ha de servir per "dir als nostres presos que no estan sols".

L'ANC ha noliejat 20 busos que han sortit a la una de la tarda de Fontajau i mitja hora després ho han fet els sis contractats per l'ADAC, una xifra semblant a la d'altres Diades. Segons ha explicat Casellas, a última hora s'han reactivat les inscripcions i han intentat trobar mes autobusos però no en quedaven de disponibles. "Sinó hauríem tingut 22 busos, igual que l'any passat", ha afirmat el coordinador de l'ANC.

Casellas creu que les inscripcions demostren que els catalans, i també els gironins, no s'han desmobilitzat tot i les previsions de pluja. El coordinador creu que aquesta manifestació és l'avantsala a les mobilitzacions per la sentència de l'1-O. "Tots esperem, malauradament, que la sentència no sigui absolutòria, ara és el moment de donar-nos forces a nosaltres mateixos per donar-hi resposta", ha afirmat Casellas que sosté que els catalans hauran "de donar la talla per dir que hi som i que ho aconseguirem".

"La Diada serà l'inici d'aquesta onada gegant que ens ha de portar cap a la independència i que serà el punt culminant quan hi hagi sentència", ha dit Casellas que creu que l'aparició del Tsunami Democràtic ha contribuït a "animar la gent".

La majoria dels manifestants que han sortit de Girona son habituals a les manifestacions independentistes. "Hem anat a totes", ha explicat en Ricard Garcia, acompanyat d'en Jordi Farrerons. Aquests veïns de Girona han assegurat que no pensen desmobilitzar-se: "Fins a les últimes conseqüències, anirem allò on sigui fins a ser independents".

Tots dos auguren una sentència "molt dura" per als líders independentistes. "Haurem de sortir al carrer les vegades que faci falta per defensar allò que creiem just", han dit.

Des de Cassà de la selva, l'Elisenda Colomer també ha participat en més manifestacions de la Diada. "Cada any esperem que sigui l'últim però fins que passi continuarem insistit", ha defensat. Colomer també augura una sentència "gens favorable" i advoca per "la desobediència total".

També des de Girona, l'Antoni Pelegrí i l'Antònia Martínez han decidit tornar-se a mobilitzar aquest any: "Volem sortir d'Espanya i ser una Catalunya completament lliure". Afirmen que no esperen "res" de la justícia espanyola i, per això, demanen al poble espanyol que s'uneixi a la resposta a la sentència. "No es tracta només de ser independentista, sinó de lluitar per la democràcia i pel dret de fer un referèndum per decidir què volem ser", han conclòs.