Unes 1.000 persones segons l'Ajuntament es manifesten a Girona per l'empresonament provisional dels set CDR a partir de les 20 hores a la Plaça del Vi. Els manifestants es dirigeixen cap a la caserna de la Guàrdia Civil cridant consignes com "Ni un pas enrere", "Llibertat detinguts", "Fora les forces d'ocupació".

Els CDR han convocat concentracions en places de tot Catalunya a la mateixa hora per protestar contra l'empresonament, així com una cassolada per a les 21.00 hores.

La concentració s'ha produït hores després que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló hagi ordenat presó provisional per als set membres dels CDR que han passat aquest dijous a disposició judicial.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 considera que existeixen "indicis que formaven part" d'una organització denominada ERT (Equip de Resposta Tàctica), una facció dels CDR amb una "estructura jerarquitzada que pretenia instaurar la república catalana per qualsevol via , inclosa la violenta ".