Els exresidents de les barraques del castell de Montjuïc es van reunir ahir en la que va ser la quinzena trobada de germanor organitzada per l'Associació Amics del Castell de Montjuïc.

Cada any, durant aquestes dates, unes 300 persones es retroben al castell per recordar el gran nombre de nouvinguts que van arribar a Girona provinents de diferents punts de l'Estat, i sobretot d'Andalusia, durant els anys seixanta, setanta i vuitanta i que van instal·lar-se en barraques dins de les muralles del castell.

Amb el pas dels anys, la trobada ha agafat un caire més festiu i inclusiu, segons va explicar fa pocs dies Fidel Rincón, un dels integrants de l'associació organitzadora de l'acte de germanor, Amics del Castell de Montjuïc. La jornada de celebració va consistir en un dinar popular i en diverses actuacions que van animar els assistents després de l'àpat.

Algunes d'aquestes actuacions van ser balls de sevillanes i cants flamencs, així com sardanes i la interpretació de Boig per tu. La idea, segons va explicar Rincón, és que l'any vinent la festa inclogui un congrés sobre immigració que tracti no només la dels anys seixanta, sinó que també parli de la immigració actual.