L'Ajuntament de Salt reprendrà les obres d'asfaltatge de diferents carrers de la vila durant les pròximes setmanes. Els treballs es van haver de paralitzar a l'estiu per «incompliment i mala praxi» de l'empresa que efectuava els treballs, segons explica el regidor d'Entorn Urbà, Àlex Barceló. Ara, el consistori ha tret a licitació les obres pendents i s'han afegit noves actuacions, que representen una inversió extra de 59.000 euros.

Les obres d'asfaltatge més importants són les que es faran al ­carrer Torres i Bages (entre Manuel de Falla i Ramon y Cajal) i la cruïlla entre el passeig dels Països Catalans i el passeig del Marquès de Camps. El pressupost d'aquests dos treballs és de 47.800 € i tenen un termini d'execució d'un mes i mig.

Obres paralitzades

A principis d'any, l'Ajuntament va aprovar destinar 119.908 euros a asfaltar els carrers «més urgents» de la vila. Abans de l'estiu es van arranjar algunes de les vies contemplades en el pla, com són el carrer de les Filadores, Doctor Castany i Rafael Masó. Al juliol, però, les obres es van paralitzar i es van deixar els carrers Torres i Bages i Països Catalans pendents. L'aturada va ser per «incompliment i mala praxi» de l'empresa que efectuava els treballs. L'Ajuntament va rescindir el contracte amb la companyia i es van treure a licitació les obres que quedaven per fer. En el nou contracte, però, s'han afegit noves actuacions que tenen un cost de 59.000 €.

Durant el darrer trimestre d'aquest 2019 s'actuarà en cinc punts més de la xarxa viària saltenca. Concretament, al carrer Llarg s'ampliarà la vorera en un tram a l'alçada de la cruïlla amb el carrer Sant Joan; mentre que al ­carrer Doctor Ferran, entre Guilleries i Roca Delpech, se situaran tots els aparcaments en línia per evitar els problemes de circulació que es patien.

D'altra banda, s'elevarà el pas de vianants que enllaça la plaça de la Llibertat amb la Casa de Cultura Les Bernardes amb l'objectiu d'augmentar la seguretat dels vianants reduint la velocitat del trànsit que circula per aquest punt. També es millorarà l'evacuació de l'aigua al carrer Sant Antoni amb la instal·lació de tres reixes interceptores que derivaran l'aigua cap a la séquia; mentre que a l'avinguda de la Pau s'instal·laran senyals lluminosos als passos de vianants per tal de fer-los més visibles i millorar la seguretat.