El jutjat d'instrucció 1 de Girona investiga per tres delictes d'agressió sexual el monitor del centre especial de treball de Sarrià de Ter (Gironès) detingut dilluns. Els Mossos d'Esquadra el van arrestar després que les famílies de tres noies discapacitades del centre presentessin denúncia aquest diumenge. Durant la seva compareixença judicial dimecres, el detingut es va acollir al seu dret a no declarar. La magistrada va acordar presó provisional comunicada i sense fiança.

La Fundació Els Joncs que gestiona el centre ja ha anunciat l'acomiadament del professional i que es personarà com a acusació particular en els fets. A més, ha activat els protocols per a aquests casos i ha obert una investigació interna. Segons han informat, les noies que haurien patit les agressions tenen entre 20 i 30 anys i, de moment, es descarta que hi hagi més víctimes.

D’altra banda, el Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat va informar que es personarà en el cas com a acusació popular i ja ha obert un expedient informatiu a través de la Inspecció de Serveis socials. A més d’aquestes accions, la Conselleria va condemnar els fets i va expressar el seu suport a les víctimes i les famílies, a més d’oferir-los atenció especialitzada.