L'arquitecta gironina Assumpció Puig i Hors serà la pregonera de les Fires de Sant Narcís de Girona. Puig és la degana del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) des de l 'any passat.

Prèviament al deganat, Assumpció Puig havia ocupat el càrrec de secretària de la Junta de Govern del COAC (2010-2018), havia estat assessora de la Junta de Govern del COAC (2008-2010) i havia estat secretària de la Junta Directora de la Demarcació de Girona del COAC, entre altres càrrecs en l'àmbit institucionals.

Assumpció Puig va néixer a Girona i es va llicenciar com a arquitecta a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) el 1979. Després d'haver treballat amb Arcadi Pla funda el seu propi despatx el 1983, on ha desenvolupat una pràctica professional diversa, tant per a les administracions com per al sector privat, realitzant projectes d'equipaments escolars, esportius, penitenciaris i culturals, així com espais públics i edificis d'habitatges, tant d'obra nova com de rehabilitació.

Actualment, a més de degana, és membre del Consell Municipal de Benestar Social i del Consell Consultiu d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, vocal del Patronat del Barcelona Centre de Disseny, consellera del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, membre del patronat de la Fundació Docomomo Ibérico, membre del Consell d'Administració de la Fundació Mies van der Rohe, membre de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya i del Consell per a la Promoció de l'Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques de la Generalitat de Catalunya, entre altres.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha exposat que "quan esculls una persona perquè faci un pregó estàs donant un missatge també i per això aquest any hem escollit una dona que representa l'empoderament de la dona en l'àmbit tecnològic, perquè volem donar el missatge de la necessitat de la ciutadania d'empoderar-se davant del món tecnològic i digital; de fomentar les vocacions femenines dins de l'àmbit tecnològic i científic, i també volem posar en valor el lideratge femení. A més, Assumpció Puig és gironina i és una persona que ha portat la gironitat a tot arreu". Ha remarcat també que només un 10% dels estudiants en aquest àmbit són dones.

El pregó es farà el 25 d'octubre, a les vuit del vespre, des del balcó de la plaça del Vi.