Alguns veïns i vianants del carrer de la Rutlla de Girona han mostrat la seva preocupació per l'estat de salut d'un home sense sostre que s'ha instal·lat a la via pública just a l'encreuament on hi ha el pont del carrer Lorenzana que permet creuar el riu Onyar. Demanen algun tipus d'actuació. Sanitaris d'ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han de desplaçar-s'hi sovint per l'avís d'alguna persona que el troba estirat a terra amb algun trau al peu, als braços o al cap per culpa de caigudes o autolesions per la seva addicció a l'alcohol.

En Nacho «el Búlgar», és un home de 35 anys que durant l'any 2016 va viure al carrer del Carme i que després de molts mesos de no voler ajuda de cap institució va acceptar ingressar en una comunitat terapèutica de Banyoles. L'Ajuntament de Girona havia arribat a demanar a un jutge que se'l declarés incapacitat i aconseguir així la tutela per poder ingressar-lo en algun centre de tractament. En aquella època diferents veïns van estar provant d'ajudar-lo durant mesos. Semblava que el tractament havia aconseguit acabar amb la dependència severa a l'alcohol però ha recaigut.

De nou, hi ha qui el rebutja, com va passar fa tres anys, però també s'ha generat una xarxa de solidaritat per intentar ajudar-lo però fonts de l'Ajuntament de Girona assenyalen que se li està fent «un seguiment exhaustiu» conjuntament amb diferents entitats socials però que novament «no es deixa ajudar» i que «no vol deixar l'alcohol».

Això no obstant, els assistents socials del centre La Sopa li fan un seguiment setmanal i voluntaris d'una entitat el porten al CAP també setmanalment per tal que li curin les ferides que es produeix quan cau a terra. Durant un temps va ser atès a la Sopa però va decidir voluntàriament no tornar-hi. Es va fer una observació exhaustiva però es va descartar que tingués alguna patologia ni trastorn mental.

Una via possible que s'està analitzant ara és si és possible derivar-lo i ingressar-lo a l'hospital Josep Trueta degut al seu estat físic, una decisió que hauria d'acabar prenent un metge o una metgessa. D'altra banda, des del consistori també s'està estudiant si des del centre d'atenció i seguiment de les drogodependències del Gironès- Pla de l'Estany se'l pot atendre a la via pública, ja que ell no vol desplaçar-se. L'entitat atén i fa seguiment de drogodependències a persones que tenen problemes d'addicció a l'alcohol i altres drogues.