L'arquitecta gironina M.Assumpció Puig i Hors serà la pregonera de les Fires de Sant Narcís. Puig és la degana del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) des de l'any passat. Prèviament al deganat havia ocupat diferents càrrecs al col·legi, tant en l'àmbit català com gironí.

Puig va néixer a Girona i es va llicenciar com a arquitecta a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) el 1979. Després d'haver treballat amb Arcadi Pla funda el seu propi despatx el 1983.

També és consellera del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, membre del patronat de la Fundació Docomomo Ibérico, membre de la comissió de Política Territorial i Urbanisme i del consell per a la Promoció de l'Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques de la Generalitat, entre d'altres.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha exposat que «quan esculls una persona perquè faci un pregó estàs donant un missatge també i per això aquest any hem escollit una dona que representa l'apoderament de la dona en l'àmbit tecnològic, perquè volem donar el missatge de la necessitat de la ciutadania d'empoderar-se davant del món tecnològic i digital; de fomentar les vocacions femenines dins de l'àmbit tecnològic i científic, i també volem posar en valor el lideratge femení. A més, és gironina i és una persona que ha portat la gironitat a tot arreu».