«No podem cuinar ni rentar la roba i el menjar de la nevera se'ns fa malbé. Ara que els dies es tornen a escurçar i que arriba el fred tornarem a tenir els nens fent els deures amb espelmes i havent d'aguantar temperatures baixíssimes». Així va definir el seu dia a dia Carmen Jiménez, representant de la Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora, en una taula rodona organitzada per Guanyem Girona sota el títol Dels talls de llum a la sobirania energètica. Al debat també hi van participar la regidora Laia Pèlach; Càrol Coll, de Som Energia, i Jordi Vico, del gremi d'instal·ladors. El motiu, els talls de llum en diferents barris de la ciutat.

Laia Pèlach va apuntar que la situació es deu a «un problema de model, en el qual una multinacional com Endesa fa i desfà sense conseqüències i a qui mai se li exigeixen les responsabilitats pertinents».

Per la seva banda, Càrol Coll, de la cooperativa Som Energia, va insistir en la necessitat d'avançar cap a la transició energètica apostant per un model d'autoconsum compartit que fomenti l'ús d'energies renovables.

Finalment, Jordi Vico, del gremi d'instal·ladors, va aportar l'explicació tècnica a les causes dels talls de llum. Vico va indicar que la xarxa elèctrica, envellida, no està preparada per suportar tots els nous aparells elèctrics que utilitzem avui dia.