Unes 6.000 persones, segons càlculs dels Mossos d'Esquadra, es concentren aquest migdia davant la delegació de la Generalitat a Girona en protesta per la sentència als líders independentistes.

Els manifestants llancen proclames a favor dels presos independentistes condemnats, mentre que una dona que ha desplegat una bandera espanyola ha estat convidada a abandonar el lloc sense que s'hagin produït majors incidències.

A les 12.00 hores està previst que l'alcaldessa, Marta Madrenas (JxCAT), llegeixi un manifest consensuat amb els altres dos grups independentistes del consistori, Guanyem i ERC.

Madrenas ha assistit també a la concentració davant la delegació de la Generalitat i ha criticat la sentència per entendre que "no recull en absolut els fets ocorregut a Catalunya i parla d'una realitat fictícia".

"El que ha passat són expressions democràtiques, cíviques i pacífiques del moviment independentista", ha afegit, a la vegada que ha defensat el "dret a defensar" l'autodeterminació.

L'Ajuntament de Girona ha suspès les activitats institucionals programades fins a la convocatòria d'un ple extraordinari de condemna de la sentència que, segons ha confirmat l'alcaldessa, es durà a terme en altres consistoris catalans.