Vídeo: Enfrontaments entre manifestants i policies a Girona

Vídeo: Enfrontaments entre manifestants i policies a Girona

Un grup de manifestants sha encarat amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional al final de la concentració convocada davant la Subdelegació del Govern a Girona. Ha estat l'inici d'un enfrontament que prop de les dotze de la nit encara durava i en el qual s'han viscut càrregues policials i escenes de molta tensió.

25

Galeria de fotos: Enfrontaments a Girona entre manifestants i policia

Els manifestants han començat cridant "fora les forces d'ocupació"i "no us mereixeu la senyera que porteu". Més endavant els han llançat llaunes i altres objectes contra les furgones policials.

Amb les primeres respostes policials (càrregues i llançament de projectils de foam), els manifestants s'han dispersat en tres zones: Una a prop de Correus, on han muntat barricades amb contenidros, una altra a la plaça de l'1 d'Octubre, i una altra a la Gran Via Jaume I prop de la Subdelegació del Govern

Al voltant de les deu de la nit, Mossos i Policia Nacional tenien controlats tots els carrers entre plaça de l'1 d'Octubre i la plaça de la Independència.

Poc després, el focus més actiu de manifestants s'ha concentrat a la plaça de l'1 d'octubre, on han encès una foguera i han llançat ampolles de vidre i altres objectes a la policia.

Al voltant de dos quarts de dotze de la nit, només quedava un centenar de joves a la plaça, i la policia amenaçava amb noves càrregues.

El CDR de Girona denuncia que un dels manifestants ha resultat ferit al cap per l'impacte d'una bala de foam i que ha estat evacuat en ambulància.