L'estat ambiental del riu Ter no està afectat per l'activitat de la fàbrica paperera de Sarrià de Ter. Així ho assegura el Govern català en una resposta parlamentària del grup de Ciutadans sobre l'estat de la ribera del Ter al pas per aquesta població del Gironès. Especifica que segons el Pla de gestió 2016-2021 es compleixen tots els objectius ambientals, excepte dos, tot i que també deixa clar que «si bé no es compleixen paràmetres relacionats amb el règim hidrològic o la morfologia de les riberes, tots els paràmetres relacionat directament amb l'aigua es troben dins els rangs de compliment».

Qui respon és el conseller de Territori i Sosteniblitat, Damià Calvet, que recorda que el Departament no ha fet cap estudi mediambiental «específic» per aquesta zona però recorda que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) «controla la qualitat de les aigües dels rius».

En la resposta es posa de manifest que «els resultats - de les anàlisis- no evidencien concentracions de contaminants per sobre dels nivells establerts com a objectiu». També que, «els resultats obtinguts» en els darrers mesos «no s'aprecien signes de contaminació que pugui provenir de la indústria paperera». S'avaluen aspectes ecològics, biològics, fisicoquímics, químics, hidromorfològics i la presència d'invertebrats, entre d'altres.