Girona intenta tornar a la normalitat després de la batalla campal viscuda aquest dimecres a la nit.

Els disturbis van començar davant de la subdelegació del Govern i es van estendre pel centre la ciutat.

Les brigades de la neteja estan treballant des de primera hora a la ciutat per intentar recuperar la normalitat.

L'ajuntament de Girona es troba valorant el cost econòmic dels desperfectes que han generat aquests enfrontaments, els d'ahir i els de dimarts.

A conseqüència dels enfrontaments entre manifestants i policies, el SEM va haver d'atendre nou persones a la ciutat de Girona que van resultar ferides i els Mossos d'Esquadra per desordres públics. El cos policial assegura que quatre efectius també van acabar ferits. Quant a la Policia Nacional, segons l'ACN, a tot Catalunya 11 agents lesionats.

Les restes dels aldarulls estan presents en molts punts del centre de Girona, carrers amb l'asfalt ben negre, contenidors per terra, tanques pels carrers, senyals de trànsit destrossades.

Els Bombers van realitzar fins a 14 serveis per apagar contenidors a la ciutat. A tota la demarcació, des d'ahir a les nou de la nit fins a les nou del matí, porten fets ja també cinc serveis per apagar pneumàtics. A Cassà de la Selva, a la C-65 avui s'ha tallat de nou la carretera i els Bombers hi han hagut d'actuar per sufocar la barricada feta amb pneumàtics.

Les zones més afectades i on es van viure els principals aldarulls és l'avinguda Jaume I i la plaça U d'Octubre així com carrers propers com l'avinguda Ramon Folch, el carrer Eiximenis. També es van produir enfrontaments entre manifestants i policia per la zona del cul de Lleona, ja que la manifestació volia anar cap a la comissaria de la Policia Nacional.

Al carrer de Jaume Ponts i Martí per exemple, hi havia una furgoneta amb els vidres de darrere destrossats, un vehicle amb el vidre de davant que havia rebut un cop de pedra i també, un grup de contenidors per terra i la brigada treballant per treure les cendres al costat de la parada de l'autobús.

El carrer Nou també va ser un dels punts on s'hi va traslladar un grup de manifestants i van apilonar tanques, que avui encara eren presents a la zona. També van fer a miques un caixer automàtic que avui tenia el teclat penjant i ple de pintades.

Girona ja porta dos dies de batalla campal pels carrers amb enfrontaments i crema de mobiliari urbà a la ciutat, protagonitzada sobretot per joves violents que llancen objectes a la policia i finalment, les forces de seguretat acaben carregant davant la situació.