Unes 800 persones estan concentrades davant l'edifici dels Jutjats de Girona per protestar contra la detenció de cinc persones durant els aldarulls que van tancar la jornada de vaga general.

La concentració ha començat a les 5 de la tarda en una convocatòria del CDR de Girona, que a aquesta hora demanen, a través del seu canal de Telegram, que hi acudeixin més persones.

CDR Girona anuncia que la Fiscalia demana presó preventiva per dos dels detinguts d'ahir, i demana "més gent" per exigir-ne l'alliberació. Diuen que l'objectiu és que "ningú més" vagi al Puig de les Basses.

Més d'una desena de furgones antiavalots de la Policia Nacional estan aparcades a l'avinguda 20 de juny, davant la Subdelegació del govern. La concentració als jutjats es manté sense incidències i els organitzadors demanen que sigui "mes massiva" per fer front a la petició de presó de la Fiscalia per a dos dels detinguts durant la jornada de vaga.

Els manifestants s'han traslladat a la sortida per a vehicles dels jutjats de Giron per "evitar que s'enduguin els detinguts" en cas de què se'ls decreti presó preventiva.

Els organitzadors anuncien que tres dels detiguts estan declarant i que quan surtin els donaran la benvinguda. Així mateix, demanen que després la gent no marxi, ja que la jutgessa ha de decidir si decreta presó per als altres dos detinguts. Recomanen que s'asseguin per evitar el desallotjament.L'objectiu de la protesta

L'objectiu dels organitzadors de la protesta és mantenir la concentració fins a les dotze de la nit, perquè és l'hora màxima que poden endur-se els detinguts.

Una part de les persones concentrades es manté encara a la zona dels Jutjats, algunes assegudes. El trànsit roman tallat a la Gran Via Jaume primer, i la policia local vigila els accessos i fa desviaments.