Centenars de persones han bloquejat aquest migdia els accessos a la seu de la Generalitat de Girona per reclamar la llibertat dels líders independentistes presos, dels empresonats pels aldarulls dels darrers dies i implementar "la república catalana" seguint el mandat de l'1-O. La mobilització ha finalitzat al voltant de les 15.30 h quan, segons els convocants, han aconseguit que la instal·lació tanqués i en sortissin tots els treballadors.

Els congregats també exigeixien la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, i denuncien "desproporcionalitat" en les actuacions policials tant dels Mossos com de la Policia Nacional. Per això, reclamen la "dissolució completa" de la Brimo dels Mossos que consideren "el braç executor de la repressió a casa nostra". Durant la roda de premsa prèvia a la protesta, el Grup Antirepressiu també ha denunciat "pallisses" durant les detencions.

Les entitats organitzadores de la convocatòria també han dit que han trobat a faltar un posicionament de l'Ajuntament de Girona per donar suport als veïns i veïnes de la ciutat.

Asseguren que no s'aturaran, que continuaran als carrers i fan una crida a continuar "com a poble organitzat".