La Universitat de Girona pateix l'acció dels piquets "informatius" des de primera hora d'aquest matí quan algun dels seus elements han saltat les tanques dels edificis per intentar bloquejar els accessos als edificis amb brides a les portes i l'ús d'elements de mobiliari com ara sofàs i bancs per evitar que no es pugui reprendre el normal desenvolupament de l'activitat docent.

Segons informen fonts universitàries, personal del PAS que intentava accedir al recinte a primera hora del matí s'ha trobat les portes bloquejades per l'acció dels piquets. Aquesta mesura ha deixat tancat al personal de neteja que estava treballant en aquells moments.

A la Facultat de Lletres, un piquet format per una vintena de joves s'ha concentrat als accessos al recinte per intentar bloquejar-lo. Han col·locat una tanca davant la porta i un cadenat a la mateixa i obren als treballadors que hi volen accedir. A turisme, els accessos també es troben bloquejats, segons informen els mateixos estudiants.

Segons han explicat a aquest diari membres d'aquests piquets, permeten l'accés a professorat i PAS però no als estudiants per evitar que es puguin desenvolupar activitats avaluables mentre hi ha aturades. Els piquets han aconseguit que les primeres classes, programades a 2/4 de 8 no s'hagin pogut realitzar amb normalitat.

Els estudiants van rebre un missatge ahir al voltant de les 20 de la tarda per Telegram que els instava a reunir-se per fer una tancada convocada pel SEPC

El rector emet un dur comunicat contra els piquets

"Els estudiants tenen dret a l'educació i a ser avaluats. Es demana que es permeti el lliure accés als edificis. No és admissible que es vulneri el dret a l'educació i al treball. Així mateix, demanem que no es malmetin els accessos ni el mobiliari ni les instal·lacions de la Universitat."

"Es demana al professorat que faciliti, en la mesura del possible, el seguiment del curs i l'aprenentatge de totes les activitats que no pugin ser reprogramades i que aquesta situació excepcional no provoqui cap perjudici als estudiants.

Quant al seguiment de les incidències, el rector ha assegurat que a la Politècnica és l'únic campus on s'ha fet alguna "classe amb relativa normalitat". A les facultats de Dret, Econòmiques i Empresarials s'ha fet alguna classe de forma residual. A la resta de la UdG , el rector ha destacat que hi has portes obertes però amb estudiants que bloquegen els accessos.

El SPEC convoca una suspensió de classes permanent

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans en un comunicat ha convocat "la suspensió de les classes fins a materialitzar les demandes de l'independentisme popular." També que la "la garantia que les estudiants poden escollir l'avaluació única" i "un posicionament públic contra la repressió, en defensa a l'autodeterminació i en l'amnistia de totes les preses."