Alumnes universitaris barren el pas a aquells que volen fer classes a primera hora del matí. Segons ha informat la UdG, la majoria de centres docents resten tancats a primera hora d'avui dimarts.

Aquestes mobilitzacions ja es van repetir ahir i la major part de l'activitat docent a la Universitat de Girona va estar aturada.

Tant a Lletres com a Educació i Psicologia els «piquets» intenten rebentar per segon dia consecutiu la normalitat a la universitat de Girona.

Des del piquet, un dels joves que el forma ha informat que cada dia faran una assemblea al vespre i es decidirà si hi ha canvis.

Han burlat el piquet

Pels volts de les nou del matí, s'ha viscut un moment de tensió. Un grup de joves ha demanat poder entrar i han avançat a la porta de la facultat de Lletres per entrar. Els que formaven el piquet però els ho han impedit.

El grup que volia fer prevaldre el seu dret a l'educació ha estat debatent què fer i al cap d'un parell de minuts ha anunciat que buscarien una "entrada alternativa". Un parell dels joves ha aconseguit passar per la porta d'emergències i d'accés a la zona del professorat, ja que només hi havia un membre dels piquets en aquest punt. Després ho han anunciat des d'un dels balcons de la facultat del Barri Vell i un grup d'una vintena d'estudiants que estaven a fora de la facultat ha decidit fer el mateix que aquests joves i han anat cap a dins l'equipament educatiu, en teoria, per poder-hi fer classe.

Acampada revindicativa

Alumnes de la UdG han passat la nit a la facultat de Medicina. Una vintena de joves equipats amb sacs de dormir han estat en aquestes instal·lacions del campus Centre per poder continuar amb les protestes engegades els últims dies. Una de les membres del piquet destaca que també un grup ha dormit a la facultat de Ciències de Montilivi i que ja fa un dia que impedeixen d'entrada d'alumnes a les facultats. Afegeix que estan preparant noves accions però que de moment s'estan valorant.

A Lletres, al campus del Barri vell, els alumnes que segueixen les mobilitzacions no han dormit a la facultat. A les 7 del matí han arribat i han tornat a fer piquets a l'accés. Altra vegada, com van fer ahir, no permeten que els alumnes entrin a classe. A dos quarts de nou ha d'iniciar-se la primera del dia. Per ara hi ha molt poca gent a la zona.

Des del piquet, un dels joves que el forma ha destacat que cada dia faran una assemblea al vespre i es decidirà si hi ha canvis. Afirma que aquesta setmana tenen previst evitar que hi hagi classe amb el manteniment dels piquets. També ha subratllat que el SEPC, el sindicat convocant al llarg del dia farà públiques les noves reivindicacions. I finalment han dit que els estudiants "no tenen res a perdre" i que són qui s'han de mobilitzar després de la sentència del Suprem.

A educació i psicologia també es manté el piquet. El grup d'estudiants que el formen són dins i han col·locat una taula i seuen allà.

El sindicat SEPC ha fet un tuit on assegura que segueixen mobilitzant-se :