Amb l'objectiu de tenir unes Fires el més inclusives possibles, aquest any una de les novetats més destacades del programa de Sant Nacís és el que s'anomena les Fires en Silenci. Serà una matinal dedicada íntegrament als nens i nenes amb necessitats especials. En concret, el dia 30 d'octubre les atraccions instal·lades al parc de la Devesa estaran adaptades acústicament i lumínicament a tots aquells infants que pateixin algun trastorn sensorial.

És el primer cop que es porta a la pràctica aquesta mesura i respon a una petició que hi havia sobre la taula. L'Ajuntament de Girona ha valorat aquesta petició i d'acord amb els firaires ha aconseguit implantar aquestes fires en silenci que obren a la participació de molta mainada que quedava exclosa per les necessitats especials que patien.

La proposta l'havia fet el grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Girona en favor de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA). Pel que fa a atraccions adaptades a persones amb mobilitat reduïda, el regior de Fires, Carles Ribas, va explicar fa uns dies que es continua treballant amb els firaires per fer-ho tècnicament possible i que aquests van mostrar predisposició.