Aquesta nit es posa en marxa la 14a edició de la tradicional campanya de civisme nocturn que porta per nom "Viu les fires amb SantNarcivisme" i que s'executa any rere any a la ciutat de Girona durant les Fires de Sant Narcís. Enguany la campanya s'allargarà durant 6 nits coincidint amb les nits amb les dates de més afluència de públic (nits de cap de setmana, vigília de st Narcís i vigília de Tots Sants). La campanya l'organitzen un any més la FECASARM i les seves associacions membre, l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Girona i Província i l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell de Girona, compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona i es posarà en marxa avui mateix a les 12 de la nit a la Plaça de la Independència.

Durant les nits que s'estengui l'acció, dos promotors cívics, acompanyats d'un mim penjaran pòsters amb la imatge de la campanya als accessos dels locals de restauració i oci de la ciutat i interactuaran amb els usuaris del sector, tot demanant-los de manera molt amistosa i simpàtica que respectin el descans dels veïns. Promotors cívics i mims recorreran tota la ciutat i, en especial, aquelles zones més sensibles o bé que acumulen més concentració de locals de restauració i d'oci nocturn tals com Bonastruc de Porta, Figuerola, Plaça Independència, Pujada de la Força, Cort Reial, Plaça St Fèlix, entre d'altres.

Sorteig de 7 sopars per a 2 persones i 14 consumicions

Entre tots els usuaris del sector que es facin fotografies amb els promotors cívics i amb el mim, la FECASARM sortejarà 7 sopars per a dues persones a 7 restaurants de la ciutat i 14 consumicions a 7 locals d'oci nocturn. Amb l'objectiu de possibilitar aquesta participació dels usuaris del sector, els promotors cívics de la campanya i el mim aniran acompanyats d'un fotògraf professional i aquestes fotografies seran penjades a la pàgina de facebook de la FECASARM. Entre totes aquelles persones que comparteixin la fotografia o s'hi etiquetin es sortejaran els 7 sopars i les 14 consumicions en agraïment a la seva contribució a unes nits cíviques.

Ampliació horària per als restaurants i locals d'oci nocturn

D'acord amb allò previst per la normativa del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, els bars, restaurants i locals d'oci nocturn de la ciutat gaudiran durant les nits de Fires d'una ampliació horària. Així les coses, els bars, restaurants, bars musicals, cafès teatre i cafès concert podran allargar el seu horari 30 minuts més i les discoteques, sales de festa i sales de ball 45 minuts més. L'ampliació serà efectiva entre la nit d'avui i la matinada del 3 de novembre. L'horari màxim que podrà assolir una discoteca es en vigília de festiu fins les 6:45h més 30 o 45 minuts per desallotjar en funció del seu aforament.