És temps de tardor. És temps de Fires. Sant Narcís ja és aquí i durant 10 dies ens promet portar alegria, diversió i disbauxa convidat a tothom a prendre part a la gran festa major de Girona, la que ja molts consideren la festa de la tardor catalana. L'olor de fires, de castanyes i moniatos, inundarà els carrers i places de la ciutat a partir d'avui i fins al 3 de novembre quan els tradicionals focs artificials tancaran els actes.

D'activitats n'hi ha per tots els gustos. Ningú es pot queixar. Seran 260 acivitats lúdiques que inclouen fires i mercats al carrer, música, espectacles infantils, teatre, propostes culturals i animació per a totes les franges d'edat. Amb l'objectiu de ser unes fires inclusives i amb un marcat caràcter solidari aquest any es presenta la novetat que durant la matinal del dia 30 d'octubre les atraccions de la Devesa estaran en silenci. És a dir, estaran adaptades tan acústicament com lumínicament per a nens i nenes que tenen necessitats especials.

Fins ara molta d'aquesta mainada estava pràcticament exclosa o tenia moltes dificultats de prendre part a els fires per aquests transtorns que pateixen. Falta fer un pas més i adaptar també les atraccions a les persones que pateixen algun tipus de problema de mobilitat física. El grup municipal de Ciutadans havia intercedit davant la petició per adaptar el soroll i la llum de les atraccions i s'ha aconseguit, encara que sigui per unes hores del dia 30.