l plenari municipal de Girona ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya per aconseguir una ciutat més accessible i inclusiva. El text s'ha treballat conjuntament amb diverses entitats d'aquest col·lectiu i es concentra específicament en la millora de les Fires de Sant Narcís. La regidora d'Esquerra a l'Ajuntament de Girona, Annabel Moya, ha lamentat que hi hagi infants que "hagin de mirar des de baix com la resta poden pujar" a les atraccions. "Aquest no ha de ser el nostre exemple, cal que treballem per la igualtat", ha afegit.

En el text, els republicans demanen al govern municipal que redacti un Pla d'actuació per normalitzar que a les Fires de Girona hi hagi atraccions adaptades per a les persones amb mobilitat reduïda. A més, Esquerra vol que aquest Pla d'actuació es comenci a aplicar a partir de les Fires de Sant Narcís del 2020.

Esquerra Girona també vol garantir que s'habilitin espais reservats per a per a persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) a les Fires de Sant Narcís, ja sigui en espais públics o edificis municipals, on aquestes puguin estar tranquil·les i relaxar-se en casos d'episodis d'angoixa o malestar.

En paral·lel, els republicans també demanen que l'Ajuntament que es compleixi l'acord dels pressupostos del 2018 en què hi havia una partida de 100.000 euros per a millorar l'accessibilitat dels parcs infantils. En aquest sentit, marquen com a prioritat la renovació dels parcs de Plaça Catalunya, el Parc de la Devesa o la Plaça Josep Pla. De fet, volen que en sis mesos hi hagi un calendari establert per aquestes accions.

D'altra banda, la moció d'Esquerra Girona també vol garantir que s'adaptin els semàfors per a persones invidents en els encreuaments propers a zones estratègiques, com ara els que hi ha al carrer de Barcelona amb el d'Emili Grahit i Passeig d'Olot o el carrer de Joan Maragall amb el de Sant Antoni Maria Claret. També demanen revisar que totes les parades d'autobús també estiguin adaptades a aquest col·lectiu.

La regidora de mobilitat de l'Ajuntament, Marta Sureda, ha recorat que ja s'està treballant en molts aspectes. Per exemple, s'han fet accessibles vuit parades d'autobús, s'han ampliat voreres i s'estan millorant els semàfors per a invidents, entre d'altres. I ha indicat que l'accessibilitat és un dels eixos principals del futur nou pla de mobilitat.