El bisbe de Girona, Francesc Pardo en la seva homilia de Sant Narcís, aquest matí a la basílica de Sant Feliu. Durant la missa de festa major, Pardo també ha fet una crida a no utilitzar la "violència" per "cercar la solució dels problemes".

La basílica s'ha omplert de gom a gom un any més per seguir la missa en honor al patró de la ciutat. Entre les personalitats que han assistit a la cerimònia hi havia el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el delegat del govern de la Generalitat, Pere Vila; el subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon; i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el seu equip de govern. També hi havia la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, i els regidors socialistes de l'Ajuntament.

El parlament del bisbe ha girat al voltant de l'"alliberament"; fins a deu vegades ha repetit aquesta paraula. Pardo ha començat la homilia exposant que "ser alliberat és l'experiència fonamental de l'amor de Déu".

"Com a cristians també podem demanar que l'alliberament s'ofereixi als dirigents polítics i líders socials condemnats amb penes de presó i d'inhabilitació. La misericòrdia no va contra la justícia, sinó que la perfecciona, la humanitza, i és la màxima expressió de la saviesa. I ara la misericòrdia té noms: mesures de llibertat, capacitat de perdó, necessitat de diàleg, afermar la convivència", ha afirmat Pardo.

El bisbe també ha convidat als feligresos a deixar enrere l'individualisme i a centrar-se en "el bé comú". "Tenim la temptació de l'individualisme, de reclamar els propis drets, però una ciutat no s'edifica, ni es manté, sense que els qui governen i els ciutadans compleixin amb els seus deures", ha afirmat.