Els icònics clicks de Playmobil s'endinsaran en diferents escenes de la mítica sèrie de "Joc de Trons", gravada a la ciutat de Girona, i reviuran l'incendi de la catedral de Notre Dame de París. Aquests són els muntatges estrella de la quarta edició de la Fira Playmobil de Girona, que se celebrarà el cap de setmana del 9 i 10 de novembre a la Fira de Girona.

Un total de 25 diorames de gran format ompliran el pavelló. Cada un d'ells té una superfície mínima de 16 metres quadrats i alguns no s'han vist a l'Estat espanyol o s'estrenaran a Girona. Entre ells es podrà veure dos diorames de la sèrie de "Joc de Trons" i un de l'incendi de Notre Dame. També hi haurà exposats 25 muntatges que participen en el concurs infantil.

Salt qualitatiu de la fira de col·leccionistes

D'altra banda, hi haurà la fira de col·leccionistes que enguany fa un salt qualitatiu. Els visitants podran comprar peces de Playmobil en els 15 estands que hi haurà. El 80% són col·leccionistes internacionals de llocs com Alemanya, França o Bèlgica. "Aquesta serà la millor edició de la fira i m'atreveixo a dir que serà la més potent d'Europa", ha afirmat el director de la Fira Playmobil, Ignasi Puig, avui en la presentació de l'esdeveniment. Segons ha explicat, els artistes internacionals aportaran peces que aquí són difícils de trobar i, a més, a uns preus molt més competitius.

Durant l'any, els organitzadors recorren les diferents fires d'Europa per seleccionar els diorames i col·leccionistes més interessants per portar a Girona. "Abans havíem de picar la porta perquè la gent vingués, ara són ells que ens demanen que els hi guardem un lloc", ha explicat Puig. Un fet que significa que Girona ja forma part del mapa europeu del col·leccionisme de Playmobil.

La directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha celebrat avui que la fira s'hagi convertit "en un referent a Europa" en només quatre anys. "Aconseguir que cada any la fira sigui un èxit és complicat però s'ha aconseguit", ha destacat Cunyat. I és que més de 10.000 persones van visitar l'any passat el certamen i enguany s'espera repetir aquestes xifres.