Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts una cuidadora d'un centre de gent gran de Girona per robar joies valorades en més de 5.000 euros i vendre-les. A mitjans d'aquest mes, agents del grup de proximitat va saber que en una residència de la ciutat estaven desapareixent joies de diverses dones grans que hi residien. Els Mossos van obrir una investigació i van descobrir que una treballadora, que feia tasques de cuidadora, havia fet set moviments de compravenda de joies a establiments de Girona entre el 12 de setembre i el 25 d'octubre. Més tard, entre el 4 i el 5 de novembre, els Mossos van detectar dues transaccions més de joies. La suma de les nou vendes d'aliances, penjolls i cadenes ascendia a un total de 5.121 euros.

Segons informen els Mossos, la treballadora del centre tenia cura de dones d'edat i s'aprofitava de la seva proximitat, de la confiança que li tenien i de la vulnerabilitat de les usuàries a l'hora de perpetrar els furts.

La col·laboració amb el centre ha permès esbrinar la procedència d'algunes joies que ja havien estat venudes en diferents botigues de compravenda d'or de la ciutat de Girona i que ja s'han pogut retornar a les seves víctimes.

La detinguda, a qui no té antecedents, té 24 anys, és de nacionalitat hondurenya i és veïna de la ciutat. L'arrestada com a suposada autora de nou delictes de furt passarà pròximament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.