Nou gir en el despropòsit de traslladar els concerts suspesos de les Fires de Girona i les barraques per temor a incidents per la sentència als líders independentistes. L'Ajuntament de Girona que havia posat sobre la taula només dues dates a les entitats (finals de novembre i principis de juliol), al final, n'ha acabat proposant una tercera (finals de febrer), que les entitats també han acceptat tot i que ja havien donat el vistiplau a una de les dues proposades inicialment (2, 3, 4 i 5 de juliol).

Els concerts finalment es faran els dies 27, 28 i 29 de febrer. Aquest és l'acord al qual han arribat l'Ajuntament, la Comissió de la Copa i les entitats adjudicatàries de les barraques. Les actuacions es faran a l'esplanada de la Copa. En lloc de distribuir barraques al llarg de l'esplanada, les entitats gestionaran de forma col·laborativa una barra conjunta i es distribuiran els beneficis de forma equitativa.

La modificiació de dates s'hauria degut al fet que al juliol molts dels grups ja estan de gira amb les actuacions contractades amb molta antel·lació. En aquelles dates de principis d'estiu, per exemple, hi ha el Canet Rock, un festival amb grups majoritàriament catalans.

Al febrer, en canvi, encara hi ha marge perquè l'activitat musical és menor. La intenció de l'Ajuntament és que la majoria de grups que prenguin part d'aquestes noves Fires siguin els que haurien d'haver tocat ja a la Copa, excepte alguns que són de l'estranger o altres que estan fent una aturada per la gravació d'un nou disc. Amb els concerts al febrer, es garanteix que la gran majoria dels grups previstos per les Fires seran presents en aquest cap de setmana i en els propers dies es definirà la graella definitiva amb els concerts dels diferents grups, segons l'Ajuntament.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut, Carles Ribas, ha explicat que «des del primer moment es va buscar una data alternativa per fer els concerts i hem treballat per trobar els dies en què poguessin participar-hi el màxim nombre de grups possibles per poder oferir una programació de qualitat».