Adif va anunciar aquest dijous que ha posat a exposició pública la relació de béns i drets afectats per l'execució d'obres del projecte de remodelació del tros pendent del parc Central de Girona. Aquest sector, està situat a l'entorn de la rampa d'entrada i sortida de l'estació d'autobusos soterrada, en un lateral de la plaça d'Europa, envoltat de tanques i amb males herbes. Un pas burocràtic que, tot i molt reivindicat des de l'Ajuntament perquè hauria de servir iniciar el punt i final a unes obres eternes, ahir va agafar per sorpresa tant al consistori com a l'Associació de Veïns. Les obres al parc van començar fa més d'onze anys.

Es tracta, segons fonts de la subdelegació del govern del pas previ i «necessari» per a la licitació de l'obra complementària als projectes derivats de l'arribada del Tren d'Alta Velocitat a la ciutat i es fa a efectes de possibles expropiacions. El projecte d'obres està valorat en uns 700.000 euros, però que s'enfila fins al milió d'euros si es tenen en compte altres elements necessaris com l'IVA. Això però, no vol dir que la licitació es faci per un milió d'euros ni que aquest acabi essent el cost final, ja que les empreses que participin al concurs públic podran rebaixar el pressupost inicial.

El propòsit d'aquesta exposició pública és que «qualsevol persona pugui aportar per escrit les dades oportunes per rectificar errades que es puguin detectar en la relació de béns i drets afectats o, a causa de raons de fons o forma, per oposar-se a la necessitat d'ocupació», segons la subdelegació del govern.

Què hi haurà?

Aquesta tramitació ha agafat per sorpresa l'Ajuntament de Girona, que va rebre ahir tota la informació referent al projecte. Fonts municipals van indicar que estan avaluant la documentació i els plànols del projecte per tal de veure si hi faran al·legacions. No es descarta que en els propers dies facin un comunicat valorant aquest pas d'Adif. Des de l'Associació de Veïns, la seva presidenta Carme Castel, també ha exposat que volen saber de primera mà què contempla aquest projecte per valorar si l'accepten o si reclamen modificacions. Durant molts mesos, l'Ajuntament i representants veïnals havien estat negociant quins elements havien d'anar en aquest punt. Els veïns rebutjaven una pista esportiva. L'opció que tenia més consens era la de traslladar uns jocs infantils propers al costat d'uns ja existents en un punt proper.