26 de novembre de 2019
26.11.2019
Diari de Girona

Cs demana la creació d'un estabulari animal al parc hospitalari de Salt

La formació taronja proposa que els pressupostos de la Generalitat destinin una partida per a aquest espai

26.11.2019 | 00:28
Cs demana la creació d'un estabulari animal al parc hospitalari de Salt

Ciutadans demana la creació d'un estabulari animal a l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona (Idibgi) per facilitar la recerca de laboratori. Els diputats autonòmics de la formació taronja per la circumscripció de Girona, Camino Fernández i Héctor Amelló, han presentat una proposta de resolució parlamentària perquè el Govern de la Generalitat destini una partida pressupostària a aquesta finalitat. Contemplen que el nou espai estigui ubicat al parc hospitalari Martí i Julià de Salt, on hi ha també l'hospital Santa Caterina i altres departaments sanitaris.

Per a Ciutadans, «l'ús de l'animal de laboratori» facilitarà les recerques bàsiques i recerques clíniques d'aquest ens. «L'ideal seria que se situés en un edifici independent per assegurar el seu aïllament respecte d'altres laboratoris i que es puguin aplicar els protocols de descontaminació necessaris», explica Fernández en un comunicat.

La diputada considera necessari reivindicar la creació d'aquest estabulari destinat a la recerca perquè «a banda que seria el primer de la província, ajudarà a vertebrar encara més la tasca investigadora de l'Idibgi». «Estem parlant d'un centre dedicat a la recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de salut pública que és de referència», indica la diputada de la formació taronja.

Per a Fernández, l'òptim seria que es creés l'estabulari «en un edifici independent però dins el parc hospitalari Martí i Julià (situat a Salt)» per facilitar el treball dels investigadors. «Òbviament, quan reclamem l'edifici ho fem també peticionant els recursos necessaris per al seu correcte funcionament», puntualitza Fernández.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook