L'Ajuntament de Girona va celebrar dimarts la tercera edició de la Nit del Comerç de la ciutat, un acte a través del qual es vol reconèixer el teixit comercial de la ciutat. El lliurament de premis es va portar a terme a l'Auditori de La Mercè i hi va participar la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Glòria Plana Yanes, i el president de l'Associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer.

Van ser guardonats la botiga d'Horta ecològica (Premi Avantguarda), la gelateria Rocambolesc (Premi Ambaixador de Girona), Vitralls Can Pinyonaire (Premi L'Art de l'Ofici), Rossik & Co Joieria (Premi Talent), Eco-lògic! (Premi Comerç Verd), la Puça, Pinzell i Joieria Baobab (Premi Comerç), Plàstic store i Hotel Costabella (Premi Comerç emblemàtic que ha fet els 50 anys en l'edició en curs dels premis), el Mercat del Lleó i Massegur (Premi Comerç emblemàtic que ha fet els 75 anys en l'edició en curs dels premis), Màquines de cosir Duch, Òptica Solà i Ramon Boix (Premi als establiments més antics de Girona), la Carpa (Premi Comerç Singular) i Carles Falcó (Premi Especial Soc Girona).

Una de les novetats d'enguany va ser el lliurament del premi L'art de l'ofici, que reconeix els comerços liderats per artesans i artesanes que fan de la seva professió un art i la donen a conèixer a través dels productes que tenen a la venda.

La Nit de Comerç té un doble objectiu: d'una banda, reconèixer i promocionar les empreses i comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat de la ciutat i, de l'altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars.