29 de novembre de 2019
29.11.2019
Diari de Girona

Vídeo: Admet haver matat un home a ganivetades en un bar de Salt

Fiscalia i acusació particular demanen 15 anys de presó en el judici que ha començat avui

29.11.2019 | 18:12
Vídeo: Admet haver matat un home a ganivetades en un bar de Salt
Vídeo: Admet haver matat un home a ganivetades en un bar de Salt

L'acusat de matar un home a ganivetades davant d'un bar de Salt la nit del 25 de juliol del 2018 ha reconegut els fets davant el tribunal popular. Segons ha admès al judici que ha començat aquest divendres a l'Audiència de Girona, va coincidir amb la víctima al bar la Cova i, a dins l'establiment, van tenir una primera disputa. Després, els dos homes es van trobar al carrer.

L'acusat, responent a les preguntes del fiscal, ha concretat que la víctima li va clavar una bufetada i, aleshores, ell va treure una navalla i li va assestar fins a quatre punyalades al pit. La fiscalia i l'acusació particular demanen 15 anys de presó per homicidi amb abús de superioritat. La defensa 2 i mig perquè li aplica circumstàncies atenuants d'alcoholisme, confessió i reparació del dany.

L'acusat, Angel Garcia Prior, ha concretat que el 25 de juliol del 2018 va arribar al bar La Cova, situat al carrer Doctor Ferran de Salt, cap a dos quarts d'onze la nit. Al local, ja hi havia la víctima. Ja a dins l'establiment van tenir una primera enganxada que, en aquell moment, no va anar a més.

Una estona després, poca abans de les onze de la nit, l'acusat va sortir al carrer i la víctima el va seguir a continuació. A fora, la disputa va arribar a les mans. Segons ha detallat l'acusat, davant l'establiment la víctima li va clavar una plantofada a la cara. Llavors, Garcia Prior ha reconegut que es va treure una navalla que duia al damunt i li va assestar diverses ganivetades al pit a la víctima.

Després de perpetrar l'atac, va tornar a entrar al bar, va deixar el ganivet a la cisterna del lavabo i va continuar consumint fins que els Mossos d'Esquadra van arribar al lloc.

Amb l'arribada de la primera patrulla, ell mateix va confessar els fets. L'única diferència entre el que va dir aleshores als agents i el que ha declarat aquest divendres al judici és que llavors va assegurar que la víctima l'havia atacat primer amb la navalla i que ell li havia arrabassat de les mans. L'acusat també ha admès que sabia que propinant diverses ganivetades a la víctima el podia matar.

Aquest divendres també ha declarat un client del bar que va presenciar la baralla. Segons ha relatat, va veure com la víctima bufetejava l'acusat i com ell responia a l'agressió però no va ser fins que la víctima va caure a terra que va veure que el processat tenia una navalla a les mans.

Durant la declaració, l'autor confés de l'apunyalament ha volgut traslladar el condol a la família de la víctima. Per reparar el dany, ha posat a disposició dels familiar un pis i un aparcament que té en propietat. A més, també ha dit que està seguint tractament al centre penitenciari perquè té alcoholisme crònic.

El fiscal Víctor Pillado i l'advocada de l'acusació particular Natàlia Frigola demanen 15 anys de presó per homicidi amb abús de superioritat. La fiscalia sosté que el processat va atacar amb la navalla "un home que anava totalment desarmat" i que, a més, estava afectat pel consum d'alcohol. Li van detectar 2,06 grams d'alcohol en sang.

La defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, demana una pena de 2 anys i mig perquè considera que li han d'aplicar atenuants de reparació del dany (per haver consignat les propietats per cobrir la indemnització), confessió (perquè ell mateix va reconèixer els fets als Mossos des d'un primer moment) i per actuar sota els efectes de begudes alcohòliques (amb una addicció reconeguda).

Està previst que el judici continuï dilluns amb les conclusions, els informes i l'entrega de l'objecte del veredicte al jurat popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook