La plataforma Salvem la Devesa dem va denunciar ahir totes les «activitats intensives» que se celebren al parc i malmeten l'entorn natural. L'entitat va organitzar un debat i col·loqui a la Casa de Cultura de Girona, que portava per títol La Devesa, paradís a recuperar.

«L'Ajuntament no fa complir el seu propi reglament», va afirmar Salvador Guardiola, vicepresident de la plataforma i de l'Associació de Veïns de la Devesa. L'entitat va desplegar davant dels assistents alguns dels articles del Reglament d'usos i activitats de parc de la Devesa (aprovat el 2010 per l'Ajuntament) que «no es compleixen». És el cas de l'artícle 7.5, que prohibeix abocaments d'elements contaminants; o el 19.2, que considera falta greu abocar qualsevol element o líquid que contamini les aigües o el sol del parc. Eduard Martinell, tresorer de la plataforma, va afirmar que «els firaires del campament aboquen al parc les aigües residuals de les rentadores i les aigües negres dels lavabos» i que l'Ajuntament ho permet. «No fan cas del que diu el reglament», va afegir.

Salvem la Devesa va proposar que l'Ajuntament inverteixi durant cinc anys 100.000 euros anuals per realitzar actitivats «de petit format» al camp de Mart. «Per què no organitzem cada cap de setmana actuacions teatrals, circ de carrer o música; així tindríem la Devesa plena de gent realitzant activitats que respecten el medi ambient i el parc», va defensar Guardiola.

D'altra banda, durant la jornada es va presentar la marca Amics del Parc. Amb ella, la plataforma pretén que les empreses, les escoles i la societat civil es facin seu l'objectiu de preservar la Devesa. «Volem que s'hi facin moltes coses, al parc, però amb concordança amb el que és: un Bé Cultural d'Interès Nacional», van concloure.