Els aldarulls a la manifestació convocada contra l'acte de Societat Civil Catalana (SCC) a Girona per commemorar la Constitució han acabat amb tres identificats i cap detingut, segons informen els Mossos d'Esquadra. L'acte de SCC començava a les 12 del migdia. Diverses persones que havien participat en una manifestació convocada per Plataforma Antifeixista Gironina ha començat a llançar objectes contra la línia policial i han intentat bolcar les tanques que separaven els dos actes. Aleshores, els Mossos han fet una primera càrrega i, al llarg d'una hora, han dispersat els manifestants que es reagrupaven als carrers propers. També han disparat algun projectil de foam. L'acte de SCC per celebrar el Dia de la Constitució ha reunit un centenar de persones mentre que la manifestació en contra n'ha aplegat unes 200.

Mentre a Madrid, Pedro Sánchez, subratllava que el marc constitucional actual compta amb les eines per solucionar els "conflictes socials i polítics" del país i per afrontar també la "crisi política i territorial" de Catalunya, a Barcelona, el president del Parlament, Roger Torrent, assegurava que la Constitució és una cotilla que "frena les aspiracions legítimes" de Catalunya. Precisament a la capital catalana, unes 1.500 persones, s'han manifestat en defensa de la Constitució. A la capçalera, darrere el lema 'Un govern constitucionalista', hi havia el líder de Vox, Santiago Abascal, i el president del PP català, Alejandro Fernández.

Així hem viscut els actes del dia de la Constitució, els incidents i les declaracions més destacades a Girona, Catalunya i el conjunt d'Espanya.